Motorstøy eller stillhet i naturen?

Fotocredit: This file is licensed under the Creative Commons Attribution 2.0 Generic license.

«Hele hensikten med motorferdselsloven er å ta vare på naturmiljøet og fremme trivsel. Det er ikke noe vi kan ta for gitt, og det er noe vi må kjempe for. Ikke bare fordi kaffekjeften smaker bedre uten støy, men også fordi dyra som bor der fortjener at vi tar hensyn når vi kommer på besøk,» skriver Johannes Wahl Gran i dette innlegget i GD 15. mai 2020.

20. mai 2020

Les hele innlegget her:

De siste årene har det blitt stadig lempet på kravene om motorferdsel i naturen. Nå ønsker Sp å gi enda flere hytteeiere et påskudd til å kjøpe seg snøskuter. Det er dårlig nytt både for naturen, dyrelivet og ikke minst for friluftslivet.

Nordmenn søker naturen, der finner vi ro og rekreasjon. Det er et avbrekk fra byenes kjas og mas, og en ellers hektisk hverdag. Et viktig fravær fra støy og asfalt. Et sted du kan høre tankene. Et sted du kan reflektere. Men roen vi tar for gitt kan snart ødelegges av snøskuter. Senterpartiet ser ut til å få støtte fra AP, og en restriktiv linje blir brutt.

Hele hensikten med motorferdselsloven er å ta vare på naturmiljøet og fremme trivsel. Det er ikke noe vi kan ta for gitt, og det er noe vi må kjempe for. Ikke bare fordi kaffekjeften smaker bedre uten støy, men også fordi dyra som bor der fortjener at vi tar hensyn når vi kommer på besøk.

Johannes Wahl Gran, gruppeleder, MDG Innlandet

https://www.gd.no/debatt/motorstoy-eller-stillhet-i-naturen/o/5-18-1119628